Schoolvolleybaltoernooi BRUVOC 2018

Woensdagmiddag 21 november jl. stond het schoolvolleybaltoernooi van volleybalvereniging Bruvoc op de kalender. 13 teams (uit de groepen 5 en 6) van 5 verschillende scholen in de gemeente Brummen streden mee om het kampioenschap en…. gestreden werd er!

Tijdens de wedstrijden bleek dat de volleybaltrainingen die de kinderen gedurende twee weken lang tijdens de gymlessen hadden gehad duidelijk hun vruchten afwierpen. Vangen, gooien, draaien en soms zelfs passen en opslaan. Alle facetten van het mini-volleybal niveau 2 kwamen aan de orde. Al tijdens de volleyballessen bleek dat de kinderen over een enorme dosis enthousiasme en fanatisme beschikken en dat zag je ook duidelijk terug in alle wedstrijden.

Vanwege het grote aantal deelnemers (70 kinderen!) waren de teams onderverdeeld in twee verschillende poules en konden er maar liefst 6 bekers verdiend worden. In de groep 5-poule werd het team van De Vossestaart uit Hall ongeslagen winnaar, gevolgd door de Oecumenische school 1 en Pancratiusschool 3. De uitslagen in de groep 6-poule lagen heel dichtbij elkaar. Isingsschool 2 won de grootste beker, Oecumenische school 2 werd tweede en Pancratiusschool 5 eindigde het toernooi met een mooie derde plaats. Allemaal van harte gefeliciteerd!

BRUVOC bedankt alle scholen, vrijwilligers, de Nevobo, de combinatiefunctionaris van de gemeente Brummen en de sponsor van het toernooi, Gert Mulder autobedrijf, voor alle inbreng gedurende de afgelopen drie weken.