Schoolvolleybaltoernooi BRUVOC 2017: Een prachtige, sportieve strijd!

Vrijdagmiddag 24 november jl. stond het schoolvolleybaltoernooi van volleybalvereniging Bruvoc op de kalender. Maar liefst 16 teams (uit de groepen 5 en 6) van 4 verschillende scholen in de gemeente Brummen streden mee om het kampioenschap en een strijd werd het!

Al tijdens de poulefase bleek dat de volleybaltrainingen die de kinderen gedurende twee weken lang tijdens de gymlessen hadden gehad duidelijk hun vruchten afwierpen. Vangen, gooien, draaien en soms zelfs passen en opslaan. Alle facetten van het mini-volleybal niveau 2 kwamen aan de orde. Al tijdens de volleyballessen bleek dat de kinderen over een enorme dosis enthousiasme en fanatisme beschikken en dat zag je ook duidelijk terug in alle wedstrijden.

Vanwege het grote aantal deelnemers (85 kinderen!) waren de teams onderverdeeld in verschillende poules. Finalewedstrijden aan het eind van het toernooi brachten de uiteindelijke winnaars van deze geslaagde middag voort. De Pancratiusschool was toch wel dé kampioen van het toernooi. Zij gingen met maar liefst 4 bekers terug naar school! Tweemaal een 1e plaats en ook nog een tweede en derde plek. Van harte gefeliciteerd! Ook Het Park was succesvol met een mooie twee én derde plaats. Samen met de teams van de Isingsschool en de Oecumenische school hebben zij er een prachtige, sportieve middag van gemaakt.

BRUVOC bedankt alle scholen, vrijwilligers, de Nevobo, de combinatiefunctionaris van de gemeente Brummen en de sponsor van de minilijn, Spar Bruno Lendering, voor alle inbreng gedurende de afgelopen drie weken.