Bruvoc start maandag 5 oktober a.s. weer met volleyballen

Bruvoc start 5 oktober a.s. weer met volleyballen. Tot die tijd worden er geen competitiewedstrijden (uit en thuis) gespeeld.

Om zo veilig mogelijk te kunnen sporten zijn de kleedkamers en douches niet beschikbaar. Tijdens trainingen en wedstrijden vragen we iedereen om thuis om te kleden en te douchen. Verder hanteren we natuurlijk de regels zoals opgesteld door RIVM/GGD.

Aanvullend hierop de mail aan onze leden:

Beste volleybalvrienden,

Door een aantal corona-gevallen binnen onze vereniging hebben we de volleybalactiviteiten even moeten staken. Door de ontwikkelingen van de afgelopen week hebben we gelukkig kunnen besluiten om vanaf aankomende maandag 5 oktober weer te starten! De wedstrijden van aankomend weekend zullen nog wel afgezegd worden.

De afgelopen week is er contact geweest met de GGD over de situatie bij Bruvoc. Kijkend naar de situatie was hun advies om dit weekend nog niet te spelen. Ook is er gekeken naar het risico. Het is moeilijk vast te stellen of de besmettingen daadwerkelijk tijdens het volleybal hebben plaatsgevonden. Er zijn aanwijzingen dat de kleedkamers en douches een grotere rol spelen in de virusoverdracht dan het volleybal zelf. Ook is het zeer goed mogelijk dat mensen besmet zijn tijdens andere “sociale activiteiten”.

De stelling van het RIVM/GGD is dat volleybal, met de juiste maatregelen, veilig gespeeld kan worden.

Om zo veilig mogelijk te kunnen volleyballen hebben we wel besloten om vanaf maandag de kleedkamers en douches niet meer te gebruiken. We vragen iedereen (ook onze gasten voor de competitiewedstrijden) om thuis om te kleden en te douchen. Daarnaast is landelijk besloten dat voorlopig de horeca en dus ook de kantine bij Rhienderoord gesloten wordt. We zullen deze informatie ook op de website plaatsen, zodat onze tegenstanders dit kunnen lezen. Voor onze uitwedstrijden geldt uiteraard ook: check even de website van de thuisclub voor informatie over beschikbaarheid van kleedkamers en douches en overige corona-regels.

Natuurlijk blijven we je ook met klem vragen om gebruikelijke richtlijnen goed te volgen:
– Blijf bij ziekteverschijnselen thuis!
– Houd afstand.
– Was je handen.

Verder kun je veel aanvullende informatie zoals voor vervoer naar de wedstrijden vinden op:

https://nocnsf.nl/wat-doet-nocnsf/sport-en-maatschappij/coronavirus-en-sport-veelgestelde-vragen

De wedstrijden die zijn komen te vervallen zullen opnieuw ingepland worden. Hou de Nevobo app in de gaten.

Nog even dit: Ondanks de maatregelen kan ik me voorstellen dat je voor jezelf de afweging maakt om (nog) niet te gaan volleyballen. Uiteraard wordt dit gerespecteerd. Ik wil ook benadrukken dat je hiervoor niet moet laten leiden door loyaliteit naar je team. Eventuele problemen in de bezetting worden zo goed mogelijk opgelost. Ook als er uiteindelijk niet gespeeld kan worden, dan nog is er volledig begrip voor je keuze.

Het blijven onzekere tijden. Ik kan me voorstellen dat nieuwe ontwikkelen zullen leiden tot nieuwe maatregelen. We doen ons best om de juiste beslissingen te nemen en dit zo snel en duidelijk mogelijk te delen.

Mocht je vragen hebben of zaken met me willen delen, dan kan er altijd even contact gezocht worden.

Groeten,
John Ruumpol
voorzitter@bruvoc.nl
06-30725236